Reis door de Nederlandse provincies in 80 postzegels.
Maak een Reis door Nederland in 80 Postzegels
Home » 12 Provincies

 

In 2002 werden door de Nederlandse posterijen 12 provincievelletjes uitgegeven. Deze velletjes met 12 dezelfde zegels toonden de vlaggen van de betreffende provincies samengesteld uit de tekst van het provinciale "volkslied". De twee vertikale kolommen van elk 6 zegels werden gescheiden door "sluitzegeltjes" met een afbeelding van een onderwerp dat ook een relatie met de provincie had.
De uitgiftedata waren respecievelijk: Friesland 12 maart, Drenthe 26 maart, Noord-Holland 9 april, Gelderland 23 april, Noord-Brabant 7 mei, Groningen 21 mei, Zuid-Holland 4 juni, Utrecht 18 juni, Limburg 2 juli, Overijssel 16 juli, Zeeland 30 juli en Flevoland 13 augustus.
Daarna verscheen nog een verzamelvelletje met een postzegel en een sluitzegeltje ("tab") van elke provincie (hieronder afgebeeld).
Het bijzondere (voor de verzamelaar vervelende) van deze serie was dat de velletjes alleen maar te koop waren in de onderhavige provincies. Behalve dan het verzamelvelletje dat onder de naam "Verrassingszegels-Provincies" te koop was op alle Nederlandse postkantoren.
De handel had nog een speciale verzamelbox te koop, zoals hierboven afgebeeld.